CONCERTAGENDA

CONCERTAGENDA

STADSMUSICI

STADSMUSICI

STADSORGELS

STADSORGELS

STADSCARILLONS

STADSCARILLONS


Torenmuziek - Er zijn weer zomerconcerten!

Met veel plezier kondigen we de zomerserie 2019 van de Rotterdamse Torenmuziek aan! Er is weer veel moois te beleven rond de carillons van het stadhuis en de Laurenstoren! Klik hier voor het volledige programma!


Doe-Orgel

Ter ere van het 50-jarige jubileum heeft concertgebouw De Doelen van Stichting Stadsmuziek een heus ‘doe-orgel’ cadeau gekregen. Stadsorganist Geert Bierling heeft ambitieuze plannen om hiermee kinderen te laten zien hoe een orgel in elkaar zit en werkt, door het instrument letterlijk uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten. Uiteraard komt er ook muziek uit! Dit bijzondere werktuig belooft in de komende jaren een prachtige bijdrage te leveren aan het realiseren van een van de doelen van onze stichting: om duizenden kinderen kennis te laten maken met het orgel en (klassieke) muziek.


Toekomstmuziek

Ook in 2019 ondersteunt Stichting Stadsmuziek weer verschillende activiteiten van de stadsmusici: denk aan film-concerten, kindervoorstellingen, torenconcerten en misschien zelfs iets waarbij u kunt meezingen… Daarbij komen verrassende samenwerkingen met kunstdisciplines buiten de muziek. Benieuwd? Stuur ons a.u.b. een mailtje met uw actuele mail- en postgegevens. Wij zorgen dat u op de hoogte blijft van de bijzondere concerten en evenementen!


 

KINDERLIEDJES UIT DE TORENS!

Vanaf 30 september 2017 zijn we gestart met het verzamelen van kinderliedjes en volksliedjes uit heel de wereld. Rotterdam telt ongeveer 170 nationaliteiten. Van ieder land kiezen één kinderliedje. Vanaf september 2019 zullen alle liedjes een jaar lang, iedere dag, door heel de stad klinken via de klokken van de drie Rotterdamse stadscarillons. DOE MEE! En help ons met het verzamelen van de liedjes! 


VRIEND VAN STICHTING STADSMUZIEK

Draagt u het muziekleven in Rotterdam een warm hart toe? Voor maar €25 per jaar kunt u Vriend worden van Stichting Stadsmuziek. Zo steunt u de vele muzikale initiatieven van onze stichting. Daarnaast komt u in aanmerking voor voorrang bij het reserveren van de concerten, korting op concerten en cd’s van de stadsmusici én ontvangt u alle berichten over onze projecten. Klik hier voor meer informatie.
 

Bent u al Vriend van Stichting Stadsmuziek dan wordt de jaarlijkse incasso voor het einde van deze maand uitgevoerd. Dank voor uw steun!


skyline Rotterdam black and whitekopie22.png