Geert Bierling

GEERT BIERLING werd in 1956 geboren te Rotterdam. Hij studeerde orgel, piano, clavecimbel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium en aan de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht studeerde hij beiaard. Op achttien jarige leeftijd werd hij organist van de Oude of Pelgrimvaders Kerk te Rotterdam Delfshaven. Geert Bierling won in 1978 het Albert Schweitzer Orgelconcours en werd laureaat op het Bach Concours 1982 te Brugge In 1989 werd hij onderscheiden met een zilveren medaille door de Parijse Academie ‘Arts, Sciences, Lettres’ voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. 

Hij is sinds 1990 stadsbeiaardier van Rotterdam. In die functie bespeelt hij de beiaarden in de torens van het Stadhuis, de Laurenskerk en de Oude Kerk te Delfshaven. In 1996 werd Geert Bierling benoemd als stadsorganist van Rotterdam. In die functie is hij de vaste bespeler van het Standaart-concertorgel in de Burgerzaal van het Stadhuis en het vier-klaviers Flentrop-orgel in Concertgebouw De Doelen. 

Geert Bierling was vele jaren als docent orgel & clavecimbel verbonden aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Momenteel is hij ook actief als componist en begeleider op orgel, piano en harmonium van  zwijgende film klassiekers. Hij is programmeur van de Stichting Stadsmuziek die de concertserie Muziek in de Burgerzaal in het Rotterdamse stadhuis organiseert en tot 2013 was hij als mede oprichter en artistiek leider verbonden aan vijf edities van het Festival Rotterdamse Orgeldagen. CD-opnamen van hem verschenen op het label Classical Records


Richard de Waardt

RICHARD DE WAARDT is in 1982 geboren te Vlaardingen. Hij studeerde o.a. aan de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn” te Mechelen en behaalde het einddiploma met grote onderscheiding in 2010. Sinds 2012 is hij stadsbeiaardier van Rotterdam en sinds 2019 is hij tevens stadsbeiaardier van Tholen & Sint Maartensdijk. Richard won verschillende (eerste) prijzen op internationale beiaardwedstrijden en geeft regelmatig beiaardconcerten in binnen- en buitenland, waaronder de Scandinavische landen en de VS. In Rotterdam neemt Richard de klokken graag mee op avontuur. Zo speelde hij bijvoorbeeld samen met Eric Vloeimans en het New Rotterdam Jazz Orchestra in concertgebouw De Doelen. Iedere zomer is er een waaier aan projecten en concerten te beleven rond de Rotterdamse klokkentorens. Zie www.torenmuziek.nl voor meer informatie.

Als accordeonist speelt Richard in de groep "Kampa Kampa!" Ze brengen muziek die swingt, ontroert, beweegt en leeft. Zie www.kampakampa.com. Eigen repertoire wordt afgewisseld met wereldmuziek, tango's, chansons en luisterliedjes. Richard is ook oprichter en drijvende kracht achter Daar Zit Muziek In. Een onderneming die zich richt op muziek in het basisonderwijs via workshops en schoolvoorstellingen. Samen met zijn vrouw Dina Verheyden vormt hij het duo Kampanula. Ze ontwikkelen en spelen muzikale theatervoorstellingen voor iedereen vanaf 6 jaar.