PROMENADECONCERT IN DE LAURENSKERK ROTTERDAM 7 MAART!

De drie orgels van de Rotterdamse Laurenskerk staan zaterdagmiddag 7 maart centraal tijdens het Promenadeconcert. Het thema is: beweging.

Het Promenadeconcert is een jaarlijks initiatief van de stichting Rotterdam Orgelstad. Op het programma staat dit keer muziek van Sweelinck tot Vierne en van Bach tot Boerema. Alle drie de orgels van de Laurenskerk –het hoofdorgel, transeptorgel en koororgel– worden bespeeld. Ze zullen gelijktijdig te horen zijn in een Intrada, die Laurensorganist Hayo Boerema speciaal voor de gelegenheid schreef.

De uitvoerende organisten, naast Boerema, zijn Wouter Blacquière, Anton Doornhein, Eric Koevoets, Wouter van der Wilt, Frank van Wingerden en Gerard van der Zijden. Zij zijn allemaal organist van een kerk in Rotterdam. Ook werkt orgelstudent Arjan Veen uit Woudenberg mee, evenals een koperensemble van het Rotterdams conservatorium Codarts.

Het Promenadeconcert begint om 15.00 uur. Ervoor en erna is een programma met diverse activiteiten. Stadsbeiaardier Richard de Waardt bespeelt om 13.00 uur het carillon van de Laurenkerk. Paul Houdijk geeft om 14.00 uur een lezing over de klank van Maarschalkerweerdorgels. Tussen 14.00 en 15.00 uur kunnen liefhebbers de toren van de Laurenskerk beklimmen.

Voor de kinderen is er de Orgelontdekhoek en wordt er een muzikaal verhaal verteld. Ook kunnen ze meedoen aan opdrachten tijdens het Promenadeconcert en een prijs winnen. De hele middag staan er in de Laurenskerk kraampjes met cd’s en bladmuziek. Ook de orgelbouwers Adema en Witteveen zijn present.

Voorafgaand aan de activiteiten in de Laurenskerk kunnen amateurorganisten tussen 10.00 en 12.00 uur het orgel bespelen van de Bergsingelkerk, de Hoflaankerk, de Open Hofkerk Pendrecht, de Oude Kerk Charlois en de Pelgrimvaderskerk. De kosten zijn 5 euro per halfuur. Het Promenadeconcert in de Laurenskerk is gratis.

Meer informatie: www.rotterdamorgelstad.nl

Posted on March 3, 2015 .