CONCERTAGENDA 2018/2019


NIEUWSJAARS MATINEECONCERT - VAN BACH TOT PIAZZOLLA

zaterdag 26 januari 2019 / 13.15 - 14.30 uur
Stadhuis Rotterdam / Burgerzaal

Duo Verso: Matthijs Koene panfluit, Stefan Gerritsen gitaar
Geert Bierling kamerorgel, drukwindharmonium, Standaart concertorgel

De combinatie panfluit-gitaar is geen alledaagse combinatie, toch vormen Matthijs Koene en Stefan Gerritsen al sinds 1997 een duo dat een vaste plek heeft verworven op de klassieke podia. Koene wordt internationaal gezien als een van de meest vooraanstaande panfluitisten van zijn tijd. Zijn visie en speelwijze hebben de technische mogelijkheden en expressie van het instrument vergroot. Mede hierdoor heeft de panfluit haar intrede kunnen doen in de klassieke muziek. Gitarist Gerritsen voelt zich thuis in verschillende stijlperiodes, van oude muziek tot aan de nieuwste composities. Hij is geïnteresseerd in afwijkende stemmingssystemen en microtonale muziek, en bespeelt verschillende 31-toongitaren. Samen met panfluitist Koene vormt hij Duo Verso. Tijdens dit nieuwjaarsconcert voegt onze stadsorganist Geert Bierling zich bij dit illustere duo als begeleider en solist op maar liefst drie toetsinstrumenten. 

De drie musici hebben voor dit feestelijke matineeconcert een bijzonder programma samengesteld met werken van onder andere Johann Sebastian Bach, Astor Piazzolla en het speciaal voor Duo Verso geschreven Ostinato II van Artyom Kim

Toegang vrij, reserveren verplicht

VERSO.jpg
photo-Sjaak van Gijzen (2).JPG
verso012col_-_kopie.jpg

Informatie over de komende concerten in de serie Muziek in de Burgerzaal 2019 wordt medio januari gepubliceerd op de website www.stadsmuziek.nl en in een volgende editie van de Stadsmuziek nieuwsbrief.