CONCERTAGENDA 2019


LA MUSICA DI VENEZIA

zaterdag 25 mei 2019 / 13.00 - 14.00 uur
De Doelen / Grote Zaal

Geert Bierling Doelenorgel

Programma:
Rossini Overture L’Italiana in Algeri
Albinoni Adagio in g
Vivaldi Concerto in e voor viool, strijkers en continuo
Picchi Ballo alla Polacha & Ballo Ongaro
Bach Italiaans Concert BWV971
Liszt Venezia (Tombeau)
Rota Suite del Casanova di Federico Fellini (1976)

Toegangskaarten te bestellen via de Doelen

2019-05-25 stadsmuziek_01.jpg

BAROK IN DE BURGERZAAL 

woensdag 5 juni 2019 / 20.15 – 22.15 uur (met pauze)
Stadhuis Rotterdam / Burgerzaal

Matthijs Koene panfluit
Lucia Swarts barokcello
Maggie Urguhart violone
Geert Bierling kamerorgel

‘Panfluiter des Vaderlands’ Matthijs Koene trad in januari van dit jaar al op in de Burgerzaal met zijn vaste gitarist Stefan Gerritsen in divers programma (‘Bach tot Piazzolla’). Geert Bierling bespeelde toen zijn Parijse harmonium en het concertorgel in de Burgerzaal. Deze keer zal Matthijs Koene soleren in een barokprogramma waarbij Geert Bierling het fraaie Steendam kamerorgel bespeelt. Twee barokspelers van formaat zullen zich bij hen voegen: Lucia Swarts op violoncello en Maggie Urguhart op violone. Op het programma staan solowerken, sonates en concerten van drie barokmeesters die tijdens hun leven, maar nog meer daarna, talloze kenners én liefhebbers hebben laten genieten van hun muzikale vindingrijkheid.


Toegang vrij / reserveren verplicht

2019-06-05 stadsmuziek-01.jpg

MATINEECONCERT - VIOOLDUIVELS

zaterdag 22 juni 2019 / 13.15 - 14.30 uur (zonder pauze)
Stadhuis Rotterdam / Burgerzaal

Young Talent Orchestra (dirigent: Mikhail Zemtsov)
Geert Bierling Parijs drukwindharmonium (1880)
Marina Meerson viool
Mikhail Zemtsov altviool
Katja Dirven cello

‘Jong geleerd, oud gedaan’ is een gezegde dat zeker opgaat voor het bespelen van een muziekinstrument. Hoe eerder er begonnen wordt met het ontwikkelen van muzikale vaardigheden, des te hoger is het niveau dat kan worden bereikt. Jonge kinderen zijn veel flexibeler in het leren dan ouderen. Het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut is een muziekopleiding die zich speciaal richt op jeugdige violisten, altviolisten, cellisten en contrabassi. Het instituut kent gemiddeld zo'n honderdvijftig leerlingen in de leeftijd van vier tot negentien jaar. De kinderen wordt de mogelijkheid geboden om spelenderwijs kennis te maken met de instrumenten. Door de gedegen opleiding en de verantwoorde begeleiding is er alle ruimte voor ontplooiing van hun talenten en blijft het plezier in het maken van muziek bewaard. Deze aanpak is voor Nederland uniek. Tijdens dit zaterdagmiddagconcert presenteren jonge studenten van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut zich. Voor drie docenten en de Rotterdamse stadsorganist is een rol weggelegd in de Bagatellen (opus 47) van Antonín Dvořák voor strijktrio en harmonium.


Toegang vrij / reserveren verplicht

2019-06-22 stadsmuziek-01.jpg
Katja Dirven

Katja Dirven

Marina Meerson

Marina Meerson

Mikhail Zemtsov

Mikhail Zemtsov


Torenmuziek Rotterdam - Er zijn weer zomerconcerten!

Met veel plezier kondigen we de zomerserie 2019 van de Rotterdamse Torenmuziek aan! Er is weer veel moois te beleven rond de carillons van het stadhuis en de Laurenstoren. Reserveer direct om zeker te zijn van een plekje!