HET GEHEIM VAN SINTERKLAAS

 Sinterklaasconcert
Stadhuis / Burgerzaal
woensdag 29 november 2017   /   14.30 – 15.30 uur

Een groot bewaard geheim is dat Sinterklaas zelf óók een verlanglijstje heeft. Daar kwamen we in het stadhuis onlangs achter toen de Rotterdamse stadsbeiaardier en stadsorganist werden gebeld vanuit Spanje. De Regel Piet wilde met hen heel graag een afspraak maken om het stadhuis te bezoeken. En toen hoorden de stadsmuzikanten van dat verlanglijstje van Sinterklaas. Daarop stond iets bijzonders geschreven:

“Ik hou van zingen en muziek maken. En wanneer ik in Rotterdam ben met mijn Pieten zou ik zó graag eens helemaal boven in de stadhuistoren op het carillon spelen. Al die grote klokken die iedereen hoort in de stad. Dat lijkt me zo spannend. En dan het oude orgel in de Burgerzaal, ja dat zou ik ook graag eens willen horen”.

De volgende dag werd daar natuurlijk over vergaderd in het stadhuis. Maar niet lang, want iedereen stemde voor!

De Goedheiligman werd uitgenodigd voor een speciaal voor hem georganiseerd concert in de Burgerzaal op woensdagmiddag 29 november. Maar of dat spelen op het carillon in die hoge stadhuistoren met zijn 300 traptreden gaat lukken? De stadhuisbodes denken van wel…


BESTEL SNEL
Wilt u erbij zijn, bestel dan gratis toegangskaarten per mail: c.pieterse@rotterdam.nl of via het bijgevoegde reserveringsformulier.

Het wordt een feestelijk concert voor jong én oud. We verwachten veel bezoekers. Daarom lijkt het ons een goed idee om af te spreken dat kinderen van 4 tot en met 8 jaar voorrang hebben, maar die kunnen alleen naar binnen wanneer ze met een begeleider komen die de toegangskaarten bestelt. Graag verwelkomen we u daarom op dit concert als opa of oma, als vader of moeder, als oom of tante, als buurman of buurvrouw….. 

De muziek wordt verzorgd door de muziekpieten die een bonte waaier aan muziekinstrumenten meenemen, waaronder klarinet, accordeon, orgel, beiaard en piano. Het vrolijke kinderkoor Wonderwijs uit Maassluis komt ons een handje helpen met het zingen van de liedjes! 


RESERVEER NU! 

Maximaal 1 volwassene per kind